menu Menu
De Progressive vil have flere fakta og færre følelser i dansk politik
Kun 4 måneder gammelt træder et nyt politisk parti ind på scenen på Folkemødet 2017. De ønsker sig politiske beslutninger baseret på fakta og videnskab
af Niels Chr. Alstrup Udgivet under Interview den 4. juni 2017 Læsetid 2 min.
De Progressive føler sig hævet over de politiske blokke Forrige Forskere marcherer for at gøre "Science Great Again" Næste

Opgør med politisk vanetænkning

Et moderne gennembrud 2.0. Det kalder De Progressive deres politiske ståsted med henvisning til Georg Brandes og modernisternes opgør med traditioner og et utidssvarende verdensbillede omkring år 1900.

En mærkesag for partiet er adskillelsen af kirke og stat. ”Vi er et optimistisk, sekulært parti,” siger partisekretær Jakob Laustsen. ”Vi går ind for videnskab og vi går ind for fornuft. Og vi er meget imod automatreaktioner.”

Fakta er udgangspunktet

Spørgsmålet er, hvad der sker med en politiske debat, hvis den kun baseres på fakta.

”Vi er ikke et klinisk parti,” siger partiformand Frederik Nelsson. ”Vi ser på data, og så foretager vi en politisk afvejning.”

Det er, når hele den politiske diskussion baserer sig på et faktuelt forkert grundlag, at filmen knækker. Det gælder ifølge De Progressive for eksempel diskussionen for og imod vacciner eller indførelsen af strengere straffe.

Går grundigt til værks

Politikudvikling er en proces og De Progressive går grundigt til værks, når de skal udvikle nye politikområder, fortæller Kathrine Richter.

Hvad skriver det ansvarlige ministerium? Hvilken ny forskning findes der på området? Hvad siger medlemmernes netværk? De Progressive suger til sig for at få det bredest mulige grundlag for deres politik.

”Vi vil gerne dække alle eventualiteter,” som Kathrine Richter udtrykker det.

Alternativet er (lidt) en inspirationskilde

Vi er da inspireret af Alternativet, som en bevægelse, der har skulle opfinde en ny politisk platform, siger Jakob Laustsen. ”Men vi mener, de nogen gange er lidt for meget drevet af følelser og udokumenterede påstande.”

Afskaffelsen af blasfemiparagraffen et det eksempel, han nævner. Her synes han ikke rigtig, Alternativet meldte klart ud.

dmjx politik


Forrige Næste

keyboard_arrow_up