menu Menu
Forskere marcherer for at gøre "Science Great Again"
Trump, klimaforandringer og fake news er samtaleemner blandt medarrangørerne af March for Science 2017, da de forbereder sig i kælderen under Niels Bohr Instituttet i København om aftenen to dage før marchen
af Niels Chr. Alstrup Udgivet under Reportage den 22. april 2017 Læsetid 2 min.
De Progressive vil have flere fakta og færre følelser i dansk politik Forrige A Sense of Decoherence Næste

Bekymringen er udtalt. Forskere går nødigt på barrikaderne, men når de oplever at videnskabelige fakta tilsidesættes og undertrykkes, føler de sig kaldet til at protestere og gøre opmærksom på, hvor stor betydning forskning har for det liv, vi lever.

”Der har gennem et stykke tid været tendenser til at miskreditere og negligere videnskaben, når der skal træffet politiske beslutninger,” siger Samir Ben Chaabane, der er biokemiker og medarrangør af March for Science.

Forskere brænder for viden

“Vi skal hylde lidenskaben i videnskaben,” siger Kathrine Richter fra det nystiftede politiske parti, De Progressive, og fortsætter:

“Så snart man snakker med en, der har gået i dybden med et emne, uanset om det er naturvidenskab eller sprogvidenskab, mærker man en helt særlig glød.”

Hun glæder sig især til  at tale med folk om, hvad de brænder for under marchen.

Der produceres bannere og skilte

De slogans, der skal bæres under marchen tager form rundt om ved bordene:

  • Science not Silence
  • Uden videnskab er vi intet
  • Make Science Great Again

Alle håber på godt vejr og mange deltagere den kommende lørdag.

Medarrangører af March for Science, København gør klar til afgang fra Niels Bohr Instituttet. Foto: Niels Chr. Alstrup

March for Science

Mellem 3.000 og 5.000 deltog ifølge politiet i March for Science, København den 22. april. March for Science fandt sted parallelt i over 600 byer kloden rundt.

Læs mere om initiativet på den internationale hjemmeside.

Marchen blev sat i gang kl. 13 af astrofysikeren Anja C. Andersen ved Niels Bohr Instituttet og optoget bevægede sig over Fredensbro og gennem den Indre By til Christiansborg Slotsplads. Her var der taler af blandt andre DNA-forsker Eske Willerslev, Charlotte Rønhof fra Dansk Industri og Dorthe Lange fra Danmarks Lærerforening.

Marchen blev støttet økonomisk af Dansk Magisterforening.

Mark C. Kelly fra DTU Vindenergi solgte ”brain hats” til fordel for kvinders uddannelse i udviklingslande. Foto: Niels Chr. Alstrup

dmjx fake news videnskab


Forrige Næste

keyboard_arrow_up