menu Menu
What's the point of school?
af Niels Chr. Alstrup Udgivet under Anmeldelse den 4. maj 2009 Læsetid 1 min.
WF2009 - Education Summit Forrige Hvad vil vi med folkeskolen? Næste

Guy Claxton: What's the point of school

Guy Claxtons bog fra 2008, What’s the point of school? burde være pligtlæsning for alle, der beskæftiger sig med skoleudvikling og -rådgivning.

Claxtons udgangspunkt er, at skolen skal være en “epistemisk læreplads”, der skal forberede eleverne på fremtiden, dvs. udvikle deres evne og lyst til at lære, snarere end at fylde dem med eksaminerbar viden. Derfor har de brug for nysgerrighed, gåpåmod, balance mellem forestillingsevne og logisk sans, villighed til at søge hjælp og modtage feedback, samt evnen til at træde et skridt tilbage og tænke tingene igennem stille og roligt. Næppe revolutionerende tanker, men Claxton argumenterer overbevisende med talrige eksempler for, at den fremherskende skoletænkning overhovedet ikke har fokus på disse enkle sandheder.

Hvad bogen måske mangler i revolutionerende nye synspunkter, har den til gengæld i en præcis og sammenhængende dissekering af vanetænkningen og misforholdene mellem, hvad vi gør og hvad vi kunne og burde gøre i undervisnings-sammenhænge. At bogen stort set ikke beskæftiger sig med skolens fysiske ramme er sådan set ikke en mangel, men derimod en opfordring til os andre om at smøge ærmerne op for at støtte op om en helt nødvendig udvikling.

bøger skoleudvikling


Forrige Næste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annuller Skriv kommentar

keyboard_arrow_up